Ympäristö

 

Vastuullisuus on olennainen osa Starkin liiketoimintaa ja johtavana raskaiden rakennusmateriaalien jälleenmyyjänä ja toimittajana meillä on tärkeä rooli kestävän kehityksen tukemisessa ja siirtymässä vähähiiliseen talouteen. Olemme tietoisia toimialamme vaikutuksista yhteiskunnan, ympäristön ja talouden kestävään kehitykseen.

Kohti hiilineutraalia rakentamista

Vastuullisuustavoitteemme perustuvat YK:n Global Compact -aloitteen periaatteisiin ja niillä pyritään edistämään kestävän kehityksen tavoitteiden (SDG) ja Pariisin ilmastosopimuksen vaatimusten toteutumista. Haluamme  olla vuoteen 2050 mennessä hiilineutraali rakennustarvikkeiden jakelija.  Koko arvoketjua koskevat vastuullisuustavoitteemme on validoinut riippumaton Science Based Targets initiative -aloite (SBTi).

Tunnustamme kiireellisen tarpeen torjua ilmastonmuutosta ja sen seurauksia. Rakennusmateriaalien osuuden teollisuuden hiilidioksidipäästöistä on arvioitu olevan 11 prosenttia, ja alalla on siten tärkeä rooli ilmaston lämpenemisen rajoittamisessa. Yhdessä tavarantoimittajien ja asiakkaidensa kanssa Starkilla on mahdollisuus olla osa ratkaisua. 

Kiertotalous ja uudelleenkäyttö

Haluamme rakentaa parempaa huomista yhdessä asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Pyrimme tukemaan ja edistämään kestävää kulutusta ja tuotantoa sekä harjoittamaan tehokasta toimintaa vähentämällä jätemäärää sekä kasvattamalla uudelleenkäyttöä ja kierrätystä.

Tavoitteenamme on laajentaa ympäristömerkittyjen tuotteiden valikoimaamme.  

Vastuullisuusasiantuntijat

Yksi konkreettinen tekomme kohti vastuullisempaa tulevaisuutta ovat Starkin vastuullisuusasiantuntijat. Starkin visiona on olla asiakkaidemme ensisijainen kumppani kestävässä rakentamisessa ja tukea kehitystä kohti vastuullisempaa tulevaisuutta.

Tätä varten olemme koonneet vastuullisuusasiantuntija-tiimin, joka koostuu työntekijöistämme eri puolilta organisaatiota. Vastuullisuusasiantuntijoita koulutetaan toimimaan työssään ympäristötehokkaasti sekä tukemaan asiakkaitamme vähähiilisessä rakentamisessa.